Nevrološki izzivi

Na tej strani je zbranih nekaj zgodb otrok, ki so močno presegli svoje omejitve (cerebralna paraliza, avtizem, tortikolis, ADHD, Downov sindrom, pareza brahialnega pleteža,… ). Pri tem jim je pomagalo znanje Anat Baniel, ki je svoje več kot 30-letne izkušnje opisala v knjigi Kids Beyond Limits. V preprostem jeziku in s praktičnimi primeri razloži, kako jim je to uspelo.

Ker so starši verjeli vanje in ker je znanje na voljo.V Sloveniji imamo eno certificirano izvajalko: Špelo Falatov

Špela Falatov je pri svoji hčeri videla, kako izjemno je napredovala po terapijah v Ameriki. Odločila se je, da se nauči tega znanja. Po nekajletnem izobraževanju pri Anat Baniel v Kaliforniji je postala certificirana izvajalka metode nevrogibanja (Anat Baniel Method (ABM) NeuroMovement ®).

Kontakt:
info@centerza.org
+386 31 620 121


Anat Baniel je bila učenka in sodelavka Mosheja Feldenkraisa. Njegovo znanje o gibanju so nadgrajevali njegovi učenci. Eden izmed njih je tudi Jeremy Krauss, pri katerem se je šolalo tudi nekaj slovenskih Feldenkrais učiteljev.


Naj vam predstavim zgodbe dečkov in deklic
s cerebralno paralizo, tortikolisom, parezo brahialnega pleteža in z avtizmom:

Cerebralna paraliza


Cypress
(deček s cerebralno paralizo)

 

Cypressova mama Amy
opiše njihovo pot od dečka, ki se pri devetih mesecih ni mogel sam obrniti, do dečka, ki je pri petih letih začel hoditi in govoriti.

 

Tortikolis (kriv vrat)


Chaim

Pareza brahialnega pleteža


Devorah

Avtizem


JonathanTekom svojega dela sem spoznala, da so, kljub simptomom ali omejitvam (naj bo to avtizem, cerebralna paraliza, genetske okvare,…), možgani še vedno zelo bistri.
Potemtakem, je naša naloga ugotoviti, kako pomagati možganom, da bolje opravljajo svojo nalogo. Anat Baniel