Sue Johnson

Sue JohnsonSue Johnson se je rodila v Kentu v Angliji. Pravzaprav se je rodila v gostilni (pubu).

Velik del svojega otroštva je pravtako preživela v gostilni. Velikokrat je sedela na stolu za šankom, od koder je imela odlično priložnost opazovati dogajanje. Predvsem dramo, ki se odvijala med obiskovalci. Gostilniški prepiri, flirtanje, prepiri med zakonci, pobotanja.

To jo je povsem prevzelo. Zelo jo je zanimalo, kako se odvija in razvija dinamika med pari, ples povezanosti in skreganosti med družinskimi člani.

Seveda je postala psihologinja. V svoji praksi je pomagala otrokom in odraslim. Kadar so bili v njeni pisarni pari, pa je bilo še posebej napeto. Siloviti prepiri, ob katerih je bila kot terapevtka nemočna. Poskušala jih je prepričati, naj bodo bolj prijazni drug do drugega – pa je bilo samo še slabše. Prepiri so bili še hujši ali pa so se pari zaprli v trdnjavo tišine.

Zato si je kupila videokamero in začela snemati pare na svojih terapijah. In nato je gledala posnetke. Vedno znova in znova. Sčasoma je v njih opazila ponavljajoče se vzorce. Pravzaprav nek vnaprej predvidljiv ples dveh oseb. Ples, ki ga v ozadju spremlja glasba čustev.

Opazila je, da pri vsej tej drami ne gre za boj za pre-moč. Ampak za bolečino. Za bolečino ob izgubi stika in srčno željo po povezanosti.

Podala se je na pot raziskovanja. S sodelavci so se zadeve lotili povsem znanstveno. Petindvajset let kasneje – jim je uspelo. Razvozlali so skrivnost ljubezni. Romantična ljubezen ni več skrivnostna mešanica seksa in prepirov. Ni več samo neka čarovnija, ki se ali pa se nam ne zgodi.

Sedaj imamo znanje, s katerim lahko sami postanemo čarovniki v ustvarjanju odnosov.

Knjige


Placeholder

Hold Me Tight


Seven conversations
for a lifetime of love


Placeholder

Love Sense


The Revolutionary New Science of Romantic Relationships


Placeholder

Created for Connection


The “Hold Me Tight” guide for Christian Couples